tirsdag den 23. september 2014

Interview med fysioterapeut

Før interview med fysioterapeut:

Vi har valgt at tage en samtale med en fysioterapeut der til daglig arbejder med KOL patienter. Vi ville gerne interviewe en fysioterapeut for at høre mere om, hvordan en daglig dag for en KOL patient ser ud med henblik på genoptræning. Vi kunne også godt tænke os at høre lidt mere om det tværfaglige samarbejde imellem fysioterapeuterne og sygeplejerskerne. 

I fællesskab fik vi skrevet nogle spørgsmål ned, som vi mente ville give os en bedre indsigt i fysioterapeuternes arbejde med KOL patienterne. Og hvordan de kan gå ind og påvirke patienternes genoptræning og hvordan patienterne selv påvirker deres genoptræning. De spørgsmål vi kom fremtil er følgende: 

Hvordan foregår genoptræningforløbet, generelt?
Er der fokus på genoptræning med henblik på at optimere mave-tarm peristaltikken? 
Hvor stor en påvirkning har alderen på genoptræningforløbet?
Oplever du udfordringer i forhold til genoptræningen?
- Oplever du patienten virker opgivende, hvis de er oppe i alderen? 
Hvilke redskaber og muligheder har i for genoptræningen her på sygehuset? 
- Ville det evt. være en fordel at udøve genoptræning i vand med henblik på bedre cirkulation osv.

Vi har valgt at bruge det semi struktureret interview. Vi ville gerne have et interview baseret på en tovejs kommunikation, så vi kunne få en samtale igang med forholdsvis åbne rammer igang, hvor vi kunne snakke udover spørgsmålene og der ville være mulighed for at få de sidste guldkorn med.  

Under og efter interviewet med fysioterapeut: 

Vi mødes med fysioterapeuten på sygehuset, hvor vi sætter hende ind i vores case. Først ved hun ikke helt hvordan, hun skal gribe casen an. Så hun begynder at fortælle lidt om KOL patienters problemer ved mobilisering. Interviewet bliver hurtigt, til en samtale. Vores ide om at lave et semistruktureret interview, faldt hurtigt til jorden. Men fysioterapeuten, var rigtig god til at snakke og fortælle. Så der opstod hurtigt en tovejs samtale, hvor vi fik rettet samtalen lidt ind på spørgsmålene, og vi fik en masse gode svar. 
På vejen tilbage fra interviewet, snakker vi om i gruppen, at vi var glade for at vi gik lidt væk fra spørgsmålene. Fordi vi fik en masse viden, som vores spørgsmål aldrig ville have givet os. men næste interviewet vil vi dog prøve at lave det mere struktureret.

Med dette interview har vi fået et større indblik i et genoptræningsforløb for en præ- og postoperativ KOL patient. Vi har snakket om aktivitetsniveauet, at det er vigtigt at prioritere i de aktiviteter der sker i løbet af en dag, så patienten fx. har overskud til at kunne få en optimal ernærring.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar